Managementcoaching voor de sector metaal & techniek

De rol van managers in een bedrijf verandert. Veel organisaties worden platter. Daardoor verschuift de verantwoordelijkheid van de managers. Er komt veel meer bij het team te liggen. De manager krijgt meer een coachende dan een sturende rol. De medewerkers zijn steeds meer zelfsturend. Dat vraagt om andere capaciteiten. Vindt u het belangrijk om uzelf als manager verder te ontwikkelen? In het belang van uzelf, de medewerkers en het bedrijf? Kaepsigt werkt aan verandering en vooruitgang. Met coaching voor managers.

 

Persoonlijke ontwikkeling én leiderschapsontwikkeling

Managementcoaching heeft tot doel dat de individuele manager zich kan ontwikkelen; persoonlijk én professioneel. Op het gebied van leiderschap en het aansturen van medewerkers. Onze coaching is niet alleen gericht op groei van de manager zelf, maar ook op groei van medewerkers, teams en het bedrijf als geheel. Uiteindelijk draagt onze coaching bij aan betere samenwerking en meer bedrijfsrendement.

 

Managementcoaching is effectief bij onder meer de volgende situaties:

  • Stress en vermoeidheid tijdens en na het werk.
  • Gebrek aan voldoening in het werk.
  • U gaat collega’s uit de weg.
  • U stelt besluiten en overleggen uit.
  • U heeft geen gevoel van waardering na een werkdag.
  • U heeft het idee dat het gras elders groener is.
  • De resultaten blijven achter.

 

De aanpak
In een persoonlijk gesprek analyseren we de huidige situatie en de aanleiding voor de coaching. Vervolgens maken we een inventarisatie. Dat is vaak een interview met de medewerker en de leidinggevende, eventueel aangevuld met een scan van de bedrijfscultuur en de managementstijl.

Ook maakt de kandidaat een sterkte-zwakteanalyse. Daarbij brengen we de aandachtspunten, kwaliteiten en drijfveren in kaart.

 

Persoonlijke coaching met oog voor team en organisatie

Managementcoaching start met individuele coaching. U werkt daarin u aan uw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Gaandeweg verbreedt de coaching zich naar het team en de organisatie. De duur en het aantal gesprekken bepalen we op basis van uw behoeften. De eerste vier sessies zijn tweewekelijks, daarna maandelijks. Dit mede afhankelijk van uw behoeften. Managementcoaching vraagt van de kandidaat optimale inzet en de bereidheid om kritisch naar zichzelf te kijken.

 

Het coachingtraject voor managers duurt gemiddeld 6 tot 12 maanden.

 

Ook werk maken van de ontwikkeling van u als manager?

Neem contact op

Direct bellen of e-mailen kan ook:

06-51373870 | info@kaepsigt.nl