loopbaanontwikkeling

Loonbaanontwikkeling in de sector metaal & techniek

Tevreden medewerkers zijn minder vaak ziek, zo blijkt uit alle onderzoeken. Kortom, alle redenen om te investeren in loopbaanontwikkeling. Kaepsigt maakt werk van de ontwikkeling van medewerkers. Zodat zij optimaal functioneren en zich kunnen ontwikkelen binnen uw bedrijf. Waarom u hierin zou willen investeren? Omdat goed personeel lastig is te vinden, zeker in de sector metaal & techniek.

 

Voordelen van loopbaanontwikkeling

Loopbaanontwikkeling houdt in dat we samen met de medewerker op zoek gaan naar zijn talenten, mogelijkheden en wensen voor de toekomst. Hoe ziet hij die toekomst? Wat wil hij graag leren? Welke functie ambieert hij? En past dat ook bij zijn capaciteiten? En welke mogelijkheden zijn er binnen de organisatie?

 

Dat is niet alleen waardevol voor de medewerker zelf, maar zeker ook voor u als werkgever. Goed personeelsbeleid zorgt voor gemotiveerde en betrokken medewerkers die lekker in hun vel zitten. Zij blijven langer bij uw bedrijf, wat voorkomt dat waardevolle kennis en ervaring verloren gaat. Gemotiveerde en betrokken medewerkers zijn bovendien productiever. En de kosten? Die verdient u beslist terug.

 

Loonbaanontwikkeling is onder meer effectief in de volgende situaties:

 

Bij verzuim van een medewerkers, meerdere malen per jaar

Zit uw medewerker nog wel op de juiste werkplek? Is deze nog passend voor zijn of haar situatie? Is er wellicht sprake van verveling of teveel stress? Samen achterhalen we de angel en maken we een actieplan. Voor een gezonde toekomst.

 

Bij een beleid waarmee u uw medewerkers ook op de lange termijn wilt binden aan uw organisatie

Dit door in te spelen op de behoeften van uw medewerkers die in lijn liggen met de doelstellingen van uw organisatie (win-win!).

 

Verveling bij uw medewerkers

Circa 70% van het personeelsbestand presteert op basaal niveau. Dat blijkt uit onderzoek. Bij deze medewerkers is de kans groot dat de verveling toeslaat en dat zij op zoek gaan naar ander werk. Met loopbaanontwikkeling kunt u dit voorkomen. Samen bekijken wat een volgende stap kan zijn voor deze medewerkers. Zodat zij uitdaging in het vak en binnen uw bedrijf behouden.

 

Een loopbaanontwikkelingstraject starten we vaak met een Werkenergieanalyse

 

Gun uw medewerkers ook loopbaanontwikkeling

Neem contact op

Direct bellen of e-mailen kan ook:

06-51373870 | info@kaepsigt.nl