outplacement

Outplacement voor medewerkers in de sector metaal & techniek

Wij vinden het belangrijk dat medewerkers op hun plek zitten en zich kunnen ontwikkelen, op basis van hun talenten en mogelijkheden. Maar wat als u toch afscheid moet nemen van een werknemer, om welke reden dan ook? Dan getuigt het van goed werkgeverschap om deze medewerkers op weg te helpen naar ander werk. Kaepsigt neemt u dit traject van outplacement uit handen.

Voordelen van outplacement

Een goed werkgever staat open voor outplacement van een vertrekkende medewerker. Een outplacementtraject vergroot de kans op nieuw werk voor uw vertrekkende medewerker aanzienlijk. Bovendien is het prettig als u in harmonie afscheid kunt nemen van deze medewerker. Dat straalt namelijk op positieve wijze af op uw overige medewerkers. Bovendien is de kans veel groter dat de vertrekkende medewerker zijn werk zorgvuldig afrondt. En dat hij na zijn vertrek positief terugkijkt op uw bedrijf.

Outplacement via Kaepsigt

Wat zijn de talenten van de medewerker? En waar gaat zijn interesse naar uit? Die vragen staan centraal in het outplacementtraject van Kaepsigt. De focus ligt op het vinden van een nieuwe baan. We formuleren een heldere zoekrichting, werken aan een krachtige presentatie van de medewerker en begeleiden hem of haar naar een nieuwe baan. Daarbij hebben we aandacht voor de gevoelens die het verlies van werk met zich meebrengt. We leren de werknemer hoe hij anno 2016 de arbeidsmarkt benadert. Hoe hij solliciteert en netwerkt. En hoe hij social media kan inzetten om zijn arbeidsmarktkansen te vergroten. Een traject duurt gemiddeld 6 tot 9 maanden.

 

Gun uw medewerker ook een outplacementtraject

Neem contact op

Direct bellen of e-mailen kan ook:

06-51373870 | info@kaepsigt.nl